Kennel Høyanta et lille hobby opdræt af Storpudler med 1-2 kuld hvalpe om året

Efter over 35 års opdræt, er det på tide at stoppe med storpudel opdræt, p.g. af alder og helbred. Vi har dog stadig to pensionerede tæver i huset Pamala og Ronja, samt Dværgpudel tæve Bella, Sifix Amazing Annabel f.17 april 2014, Bella er mørk abrikos og har et skønt meget imødekommende temperament..

Her 2017 vil Kennel Høyanta lukke ned og ophøre med opdræt


 

Jeg har altid lige fra min barndom haft hund, men min første pudel, en mellempudel, kom i huset i marts 1979, og det første kuld hvalpe (mellempudel) så dagens lys i 1982. Der kom jeg også på udstilling første gang. Her så jeg storpudlerne, og så var jeg forelsket. Sådan en måtte jeg have - den havde jo alt det jeg forventede af en hund.

Min første storpudel kom så i hus i 1984 (Saltbæks Black Ophelia). I 1986 fik jeg  mit kennelmærke HØYANTA, og jeg havde det første kuld storpudelhvalpe. Fra dette kuld beholdte jeg en pragtfuld sort tæve - Høyanta Black Lady Angelique. Jeg har aldrig siden haft en med den personlighed. Selv om mange kom godt op på siden af hende.

I 1988 beholdt jeg min første hvide tæve (Høyanta White Comtesse Chaminn). Hun blev mor til mange dejlige hvalpe, der fik nye hjem  i Tyskland, Frankring og selvfølgelig først og fremmest i Danmark.

Hun blev også mor til min første hanhund Høyanta White Joker i 1992, og til multich. Høyanta White Moonlight Loveaffair i 1994. Han rejste som hvalp til Tyskland, hvor han dannede grundlaget for en nystartet kennel (Vom Strahlenden Sternchen).

I 1993 købte jeg min første sorte han (Pin Up Panthers Black Silhuet) og Joker samt Blackie, blev hurtig champions og turnerede sammen med mig i ind- og udland. De blev også fædre til mange dejlige hvalpe  hos mig, men også i både ind- og udland.

I 1995 stoppede jeg med mellempudlerne og valgte udelukkende, at have storpudler, men udvidede så med farverne abrikos og sølvgrå.

Mine hunde lever i hus og have som familiemedlemmer sammen med 1-2 kuld hvalpe om året, der når de rejser hjemmefra, er vaccinerede, samt dyrlæge undersøgt med sundhedsattest.

Jeg forsøger, at give hvalpene så god en start som muligt, så de vokser op som harmoniske hvalpe, der er meget i hænder. Når de rejser, er de vant til de ting, der normalt foregår i et hus, samt har været med på by tur.

Nu har jeg ikke så mange hunde mere, er heller ikke helt ny mere, men fortsætter med at opdrætte sunde, glade pudler så længe jeg kan., men her i 2017 er det helt slut, Tak for mange gode år
 

Anna Høyer